keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Summer Book Bucket List 2019 - Mitä haluaisin lukea kesällä?


Syyslukija listasi hiljattain youtube-kanavallaan muutamia kirjoja, jotka hän haluaisi lukea kesän aikana. Hauska Summer Book Bucket List on hänen muunnoksensa blogeissa kesän kynnyksellä tehtävistä Summer Bucket List'eistä, joissa siis listataan, mitä kaikkea, isoa taikka pientä, haluaisi tehdä kesällä.

Vaikka luen pääsääntöisesti fiiliksen mukaan (ja sen, mitä täytyy palauttaa kirjastoon määräpäivään mennessä), rakastan listoja ja on kivaa tehdä tällaisia kevyitä suuntaviivoja oman lukemisen suhteen. Tein Summer Book Bucket List'ini samoin kuin Syyslukija, eli listasin sellaisia teoksia, joiden lukemista odotan erityisen innokkaasti ja joiden lukemista olen saattanut säästää kesäksi. En nostanut listalle mitään hyllynlämmittäjä-haasteen kirjoistani, koska mikään niistä ei inspiroi juuri nyt sen kummemmin (tietää "hyvää" haasteen kannalta, haha).

Mitä sitten erityisen palavasti haluaisin lukea kesä-, heinä- ja elokuussa?

Holly Bourne: Oonko ihan normaali?
Tämä trilogia ponnahtelee jatkuvasti esiin bookstagramissa, ja ensimmäinen osa on lainattuna odottelemassa lukemista. Luin tänä vuonna Bournen ensimmäisen aikuisille suunnatun romaanin, mutta tämä ya-kirjallisuuden kehuttu trilogia on jäänyt odottelemaan. Olisi kiva saada luettua koko sarja tänä vuonna!

Enni Mustonen: Taitelijan vaimo  (+ Sotaleski)
Rakastan Mustosen Syrjästäkatsojan tarina -sarjaa, mutta koin ehkä pari vuotta sitten pientä kyllästymistä ja päätin jättää sarjan lukemisen hetkeksi tauolle. Nyt olen taas sen verran innostunut, että haluan ehdottomasti lukea ainakin viime vuonna ilmestyneen osan Taitelijan vaimo. Onneksi nämä löytyvät äitini hyllystä, sillä ostan sarjan osia hänelle aina äitienpäivälahjaksi.

Liane Moriarty: Tavalliset pikku pihajuhlat
Moriarty on vakiinnuttanut paikkansa suosikkieni joukosta: jos kaipaan kevyttä mutta silti terävää luettavaa, ovat Moriartyn teokset ainakin tähän mennessä olleet nappivalinta. Muistaakseni häneltä ilmestyy uusi romaani suomeksi kesän aikana, mutta koska se ei ehdi ilmestyä ennen Lissabonin matkaamme, aion napata mukaan jo hyllystäni löytyvän Tavalliset pikku pihajuhlat. Reissuilla haluan lukea  lähes poikkeuksetta jotain helppolukuista ja juonivetoista.

Paula Nivukoski: Nopeasti piirretyt pilvet
Tästä esikoisteoksesta on noussut bookstagramin kautta teos, jonka lukemista odotan älyttömän paljon. Uskon, että pidän kirjasta ja parhaimmillaan voisin rakastua palavasti. Olen kuitenkin halunnut odottaa, että Nivukosken teoksen lukemiselle tarjoutuu juuri oikea lukuhetki.

Elena Ferrante: Uuden nimen tarina
Luin alkuvuodesta ensimmäisen osan Ferranten Napoli-sarjaa, ja kesä voisi olla sopiva hetki lukea toinen osa, Uuden nimen tarina. En vielä ensimmäisen osan kohdalla kokenut hullaantumisen tunteita, mutta ehkä tämä toinen osa tempaisisi minut paremmin mukaansa.

Silvia Hosseini: Pölyn ylistys
Olen säästellyt tätä(kin) sitä oikeaa lukuhetkeä varten. Uskoisin, että kesällä olisi mukava upota näihin Hosseinin kehuttuihin esseisiin. Olen vasta tänä vuonna ylipäänsä löytänyt esseet, kun alkuvuonna luin Roxanne Gayn esseekokoelman Bad Feminist ja haluan ehdottomasti lukea lisää.

+ Joitakin naisten kirjoittamia klassikkoja, joista kesällä haluan lukea ainakin Jean Rhysin Siintää Sargassomeri ja Ranya ElRamlyn Auringon asema.


Elokuun lopussa tai syyskuun alussa on sitten kiva katsastaa, luinko nämä teokset vai osan niistä ja mitä mieltä lukemistani kirjoista olin. Onko sinulla tapana suunnitella etukäteen, mitä luet kesällä? Minkä teoksen lukemista odotat erityisesti?